Twente Milieu Enschede

Studio Wederzijds heeft de inrichting van het Klanten Contact Centrum van Twente Milieu in Enschede ontworpen en gerealiseerd.

Rustgevende sfeer

Het Klanten Contact Center is het centrum van het afvalverzamelingsbedrijf. Het intensieve telefoonverkeer dat wordt gevoerd  betekent een zware belasting voor het personeel. Het was dus zaak om in deze hectische omgeving een rustgevende sfeer te creëren. De inspiratie hiervoor werd gevonden in de Chinese zegswijze: ‘keep a green tree in your heart and perhaps a singing bird will come’. Deze tekst heeft een prominente plaats gekregen op de glasplaat, waarachter een ‘lounge area’ is gecreëerd. De eiken stammen, het geabstraheerde bladerdak en de gesuggereerde schaduwpatronen op de vloer zorgen voor een beschutte plek, waar het personeel weer tot rust kan komen.

Producten van Weder

Het KCC is ingericht met typische Weder producten, zoals de hergestoffeerde Artifort fauteuils. Ook bijzonder is het Weder Transitions wandkleed, waarop de kringloop van ‘afval tot grondstof’ is verbeeld. Zoveel mogelijk kantoorinrichting werd hergebruikt: bureaustoelen werden hergestoffeerd en werkplekken werden geUpcycled door de bladen te voorzien van een nieuwe toplaag van Bio-kunststof.

Project:                 Twente Milieu Enschede
Opdrachtgever:   Twente Milieu NV
Realisatie:             2015
Fotografie:            Ingrid de Roode Fotografie

 

Studio Wederzijds - Een broedplaats van duurzame ideeën