ROVA Zwolle

ROVA verzorgt de afvalverzameling voor huishoudens. Studio Wederzijds kreeg de opdracht om een circulaire invulling te geven aan de inrichting van de entreehal van het hoofdkantoor in Zwolle.

Tijdens deze opdracht liep er ook een project om de zieke essen bomen uit Zwolle een nieuwe bestemming te geven. Samen met Binthout heeft Studio Wederzijds dit project gecombineerd met de opdracht van ROVA.

Bij binnenkomst in de hal is de communicatiewand het meest in het oog springend. Op deze wand wordt middels een wisseltentoonstelling de kringloop van grondstoffen zichtbaar gemaakt. Naast essenhout is er voor dit project gebruik gemaakt van gerecycled PET vilt, hergebruikt meubilair en duurzame Ledverlichting.

Opdracht:           ROVA, Zwolle
Realisatie:           2018

Studio Wederzijds - Een broedplaats van duurzame ideeën