Rijnstate Ziekenhuis

Voor het Leerhuis van het Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem heeft Studio Wederzijds een Meet, Create & Inspire ruimte ontworpen.

Dit bleek een enorme uitdaging, omdat de ter beschikking gestelde ruimte verre van ideaal bleek. Een relatief lage ruimte met drie verschillende plafondhoogten, systeemplafonds met tl bakken en ontsierende afvoerbuizen op de wanden. Bovendien was er een zeer beperkt budget voorhanden.

In de uitdaging zit vaak ook de oplossing

Beeldbepalend in het ontwerp zijn de houten underlayment platen. Hiermee kon het grootste gedeelte van het lelijke leidingwerk worden weggewerkt. Daar waar mogelijk zijn er nissen in de wand gecreëerd die een zit- of opbergfunctie hebben. Deze houten platen zijn ook gebruikt als vloerafwerking en voor het meubilair. Hierdoor is er eenheid ontstaan in het ontwerp.

Een flinke besparing werd gevonden door ´te winkelen´ in de opslagruimte van het ziekenhuis, waar een groot aantal verlichtingsarmaturen en boekenrekken werden gevonden, die opnieuw konden worden gebruikt. Het aanvullende meubilair is op de tweedehands markt gevonden.

Kussens

Het meubilair is gestoffeerd door Joustra Herstoffering. In nauw overleg met dit fantastische bedrijf zijn er voor dit project speciale kussens ontworpen en gefabriceerd.

Project:                 Leerhuis Rijnstate Arnhem
Opdrachtgever:
Realisatie:            2017
Foto’s:                    Ingrid de Roode Fotografie

Studio Wederzijds - Een broedplaats van duurzame ideeën